Amsterdam
+31630386237
hp@ligtol.nl

Profiel

Voor digitale technologie gedreven verandering

Ervaring

Met inmiddels 30 jaar werkervaring (22jaar profit, 9 jaar non-profit) in diverse functies bij uiteenlopende bedrijven heb ik een brede blik ontwikkeld op organisaties.

Ik ben goed in het managen van digitale technologie gedreven verandering zoals het opstarten van een nieuwe afdeling, dienst of innovatieproject. In mijn laatste rol bij SURF heb ik dit veelvuldig in de praktijk gebracht door nieuwe diensten en innovatie-projecten vorm te geven.

  • Opnieuw inrichten (technisch en organisatorisch) van de webwinkel SURFspot.
  • Digitale transformatie van leermiddelen met het project eStudybooks.
  • Onboarden van de diensten sharekit en HBOkennisbank
  • Co-creatie met onderwijsinstellingen van application delivery as a service dienst.

Leiderschap

Mijn leiderschapsprofiel is “turning vision into action”. Mijn leiderschapsstijl is dienend, met als uitgangspunt dat professionals goed zijn in hun vak. De taak van een leider is zorgen dat professionals aligned zijn met het doel en de “raison d’etre” van de onderneming. Zoals ze in het Engels zo mooi zeggen, professional gedreven door “disposed to do” in plaats van “supposed to do”. Ik heb een sterk zakelijk inzicht. Ik hou van afwisseling en verandering. Mijn handelswijze is open en transparant. Ik ben niet detail gericht, ik kijk meer naar de bredere context dan naar de details.

Digitalisering

Al vroeg in mijn leven heb ik interesse in toepassing van techniek. Het begon allemaal met de apparatuur voor FM zenders en apparatuur voor het mixen van muziek. Met een opleiding tot informatie technologie aan de H.T.S. “A” maakte ik van mijn hobby mijn beroep. Als engineer heb ik mijn capaciteit ontwikkeld om nieuwe ontwikkelingen snel te doorgronden (sterk analytisch vermogen). Techniek is tegenwoordig niet meer iets van de techneuten. Digitalisering brengt technologie in alle haarvaten van een onderneming. Geen afdeling, beroep of industrie kan tegenwoordig zonder digitale technologieën. Mijn digitaliserings ervaring heb ik opgedaan in e-commerce en onderwijs. E-commerce is de digitalisering van retail. Webwinkels veroorzaakte disruptie van de klassieke winkel (clicks versus bricks). Ik was lid van de expert groep B2B commerce (2017) en replatforming (2018) shopping tomorrow

Mijn blog’s verschijnen ook op

Hobby’s