Amsterdam
+31630386237
hp@ligthart.com

Ligtol - voor een gesmeerde organisatie

Interim Management voor technologie gedreven verandering

Waar komt de naam ligtol vandaan?

De naam Ligtol komt van “Ligthart Olie” het stookolie bedrijf van mijn vader uit de jaren 50/60. In 1959 werd aardgas gevonden in Groningen. De transitie van stookolie naar aardgas was disruptief voor de handel in stookolie en Ligtol hield op te bestaan. Ik heb de naam in ere hersteld.
Tegenwoordig is Ligtol een soort Haarlemmerolie voor organisaties. Nieuwe technologieën zorgen ook nu voor disruptie. Ligtol leidt u door deze veranderingen met als doel disruptie van uw business te voorkomen.
Ligtol voor een gesmeerde organisatie.
Haarlemmerolie was een middel uit de zeventiende eeuw. Het werd aangeprezen omdat het tegen alle kwalen zou helpen.

Read more about us
TEAM

Ligtol is opgericht door Hans-Peter Ligthart. Hans-Peter heeft een brede ervaring als vakinhoudelijk expert en als leidinggevende bij profit en not for profit ondernemingen in diverse sectoren

Hans-Peter Ligthart

Interim Manager voor technologie gedreven verandering

Read more
technology gedreven verandering

Techniek is tegenwoordig niet meer iets van de techneuten. Digitalisering brengt technologie in alle haarvaten van een onderneming. Geen afdeling, beroep of industrie kan tegenwoordig zonder digitale technologieën. Digitalisering is geen nieuwe afdeling, ook is het niet de taak van de IT afdeling. Het gaat om een digital first mind set. In mijn blogs deel ik mijn visie op dit onderwerp.

Read my blogs on digital transformation

Testimonials

Don’t take our word for it – here’s what our clients say:

Hans-Peter heb ik leren kennen als een kritische mens met een zeer gezonde kijk op de wereld om hem heen. Vakinhoudelijk is het fijn om met hem te kunnen optrekken, weet waar hij het over heeft en kan met een gezonde zakelijke blik een team motiveren om verder te gaan. Met Hans-Peter heb ik samengewerkt in een grote aanbesteding ten behoeve van een softwaredistributie dienst. Dit met zeer veel plezier.

InHolland

Hans-Peter is iemand die graag de gevestigde inzichten challenged – hij komt daarbij niet met lege handen, maar met uitdagende, radicale, nieuwe business-modellen. Hij werkt zijn visie op verschillende manieren uit, is zeer actief op social-media waar hij een goede neus heeft voor trends en game-changers.

SURF

Hans-Peter is een succesvolle, resultaatgerichte teammanager bij SURF. Hij beschikt over een sterk analytisch vermogen, commercieel inzicht en ruime ervaring.

SURF

Blog

over leiderschap, digitalisering en governance

Tip voor het creëren van een goed team

Het lijkt een open deur. Team performance ontstaat door goede samenwerking tussen goede mensen. Maar[…]

Leiderschap in tijden van crisis

Als lid van het crisis management team vallen mij een paar dingen op over leiderschap.[…]

De bedrijfsatleet

De corporate athlete Alain Goudsmet neemt ons mee in de wereld van de corporate athlete.[…]

Contact

Telefoon

+31 6 30386237

Linkedin

Linkedin
copyright Ligtol 2020